5 maart 2018
Whitepaper: De onderneming in zwaar weer – Werknemers & Faillissement

Voor een werkgever zijn werknemers vaak een zeer belangrijke asset. Als de onderneming in zwaar weer komt dan kunnen personeelslasten echter ook een (te) zware financiële verplichting worden. Na faillissement van een werkgever kunnen de werknemers juist weer een belangrijke factor zijn bij de keuze om door te starten. Bent u op de hoogte van de mogelijkheden en aandachtspunten met betrekking tot werknemers rond insolventie?

In het whitepaper ‘De ondernemer in zwaar weer – Werknemers en Faillissement’ wordt vanuit werkgeversperspectief gekeken naar drie thema’s: de positie van werknemers vóór en tijdens het faillissement en bij een doorstart van de gefailleerde onderneming, naar overgang van onderneming bij een doorstart en naar de rol van de ondernemingsraad voorafgaand aan het faillissement en bij een doorstart. Uiteraard komt de belangrijke uitspraak die het Hof van Justitie deed in de Estro-zaak ook aan de orde.

Auteurs van het whitepaper zijn Eline Beekhuis, advocaat sectie Arbeid & Organisatie, en Michiel Appelhof, advocaat van de sectie Herstructurering, Financiering & Faillissementen.

Wilt u het whitepaper downloaden? Vult u dan hieronder uw gegevens in en u krijgt het document gratis in uw mailbox.

Download whitepaper

Vul onderstaande gegevens in en ontvang het whitepaper in uw mailbox

Ik wil op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van recht.
Wanneer u dit formulier gebruikt, gaat u akkoord met met de opslag en verwerking van uw gegevens door deze website.