Theo Stockmann- Advocaat

Theo Stockmann is werkzaam als advocaat op het gebied van Intellectueel Eigendom, Privacy & Dataprotectie, ICT & Technologie.

Klanten waarderen de samenwerking met Theo omdat hij concreet en praktisch advies durft te geven. “Als zoon uit een ondernemersgezin heb ik vroeg geleerd hoe belangrijk het voor een klant is om concreet en praktisch advies te krijgen. In overleg met de klant neem ik zoveel als mogelijk juridisch werk uit handen , zodat de klant zijn aandacht kan richten op de onderneming”.

Een groot deel van zijn werkzaamheden heeft te maken met zogenoemde inbreukzaken: zaken waarin de vraag speelt of wel of geen inbreuk wordt gemaakt op rechten van intellectuele eigendom (denk aan het auteursrecht, merkenrecht, modellenrecht of handelsnamenrecht). Dit kan bijvoorbeeld spelen als producten, namen of logo’s op elkaar lijken. Juridische discussies hierover worden regelmatig gevoerd via een (kort geding) procedure bij de rechter, waardoor Theo regelmatig in de rechtszaal te vinden is.

Ook houdt Theo zich veel bezig met de privacy en persoonsgegevens. Zo voert hij bij diverse klanten opdrachten uit die gericht zijn op implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel aangeduid als de General Data Protection Regulation). Bovendien is Theo nauw betrokken bij de ontwikkeling van de verschillende Marxman privacyscans (Privacy & Dataprotectie).

Op het gebied van smart cities ondersteunt Theo betrokken partijen met het formuleren en de uitvoering van hun smart city-strategie. Marxman Advocaten draagt het internationale predicaat ‘Smart Cities Law Firm’ vanwege de betrokkenheid bij uiteenlopende smart city-projecten. Theo is actief binnen het internationale SCLF platform (link), een internationaal samenwerkingsverband van advocatenkantoren op het gebied van smart cities.

Theo heeft grote affiniteit met technologie en ICT en wordt vaak ingeschakeld om daarover juridisch advies te geven, zoals over de aankoop van een nieuw softwaresysteem. Bij ICT-projecten spelen vaak juridisch complexe vraagstukken. Dit komt onder andere doordat er vaak nieuwe technologie wordt gebruikt. Om die reden houdt Theo niet alleen zijn juridische kennis op peil, maar verdiept hij zich ook in bijbehorende technologische ontwikkelingen (denk aan blockchain) zodat hij snel met zijn klanten kan schakelen.

Theo wordt regelmatig gevraagd om te spreken op evenementen. Het afgelopen jaar heeft hij onder andere lezingen gegeven op de IT Innovation Day en het Media Jaarcongres. Theo studeerde Recht & ICT aan de Rijksuniversiteit Groningen (cum laude).

Als zoon uit een ondernemersgezin heb ik vroeg geleerd hoe belangrijk het voor een klant is om concreet en praktisch advies te krijgen. In overleg met de klant neem ik zoveel als mogelijk juridisch werk uit handen , zodat de klant zijn aandacht kan richten op de onderneming.

Neem contact op met Theo Stockmann

via telefoon:

via social media:

Artikelen door Theo Stockmann