Michiel Appelhof – Advocaat

Michiel Appelhof legt zich als advocaat binnen het Ondernemingsrecht toe op het begeleiden en adviseren van ondernemingen. Naast contracteren houdt Michiel zich bezig met het aangaan, structureren en ontvlechten van samenwerkingen, waaronder fusies en overnames. Michiel werkt zaken niet enkel juridisch uit, hij denkt ook op strategisch en bedrijfskundig niveau mee. Hoewel schaken niet zijn sport is, benaderen klanten Michiel vanwege zijn vermogen om meerdere zetten vooruit te denken.

De werkwijze van Michiel is te kenmerken als pragmatisch en resultaatgericht. Michiel komt snel tot de kern van de zaak en zoekt oplossingen die naast juridisch juist vooral praktisch werkbaar moeten zijn – waarbij een out-of-the-box gedachte niet wordt geschuwd. “Dé oplossing bestaat niet, ieder case is anders. Soms creëert een situatie kansen die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen, reden waarom ik iedere case met een open blik tegemoet treedt.”

Een aanzienlijk deel van de werkzaamheden van Michiel is internationaal georiënteerd. Michiel is zeer actief betrokken bij Consulegis (www.consulegis.com), een internationaal netwerk van onafhankelijke advocatenkantoren met een vertegenwoordiging op 145 plaatsen wereldwijd. Naast het delen van kennis stelt Consulegis Marxman Advocaten in de gelegenheid om overal snelle en betrouwbare dienstverlening aan te bieden. Michiel schrijft artikelen voor Consulegis en is als spreker over actuele onderwerpen en ontwikkelingen actief tijdens congressen.

In de internationale praktijk heeft Michiel een sterke focus op China, waarbij hij Nederlandse klanten met belangen in China bijstaat, bijvoorbeeld als het gaat om distributieovereenkomst of het verplaatsen en verrichten van productiewerkzaamheden. Daarnaast bemiddelt en adviseert Michiel Chinese investeerders en Nederlandse ondernemingen met kapitaalbehoefte. Michiel trad onder meer op als spreker tijdens investeringscongressen in Shanghai, Beijing, Shenzhen en Chengdu. Met een uitgebreid netwerk in China weet Michiel deuren te openen en nieuwe mogelijkheden te creëren.

Michiel Appelhof staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten geregistreerd met het hoofdrechtsgebied Ondernemingsrecht.

Dé oplossing bestaat niet, ieder case is anders. Soms creëert een situatie kansen die op het eerste gezicht niet voor de hand liggen, reden waarom ik iedere case met een open blik tegemoet treedt.

Neem contact op met Michiel Appelhof

via email:

via telefoon:

via social media:

Artikelen door Michiel Appelhof