Bas Besseling – Advocaat en directeur

Advocaat, oprichter van Marxman Advocaten, partner, lid van het dagelijks bestuur en daarbinnen verantwoordelijk voor Commercie en Kennis & Kwaliteit.

Bas is een waardevolle sparringpartner voor ondernemers op een verscheidenheid aan gebieden en heeft jarenlange ervaring in begeleiding van (internationale) transacties en diverse doorstarts na faillissement in uiteenlopende insolventietrajecten. Ook heeft hij omvangrijke herstructurerings- en corporate recovery trajecten uitgevoerd en bij tal van ondernemingen voorzien in een effectieve aanpak van (liquiditeits)problemen op zowel de korte, als de lange termijn.

Zijn brede oriëntatie maakt Bas een adviseur en manager die in projecten een allround strategie weet te combineren met juridische implicaties. Hij kan bogen op ervaring als curator en bewindvoerder in middelgrote en grote faillissementen en surseances. In het verleden heeft Bas financieel eindverantwoordelijke en statutaire bestuursposities bekleed in (internationale) organisaties en heeft hij gedurende meer dan 25 jaar juridische en financiële expertise ontwikkeld.

Bas heeft na zijn rechtenstudie ook een tweetal specialisatieopleidingen afgerond aan de Grotius Academie, te weten Insolventierecht (1997) en Vennootschap- en Ondernemingsrecht (2010). Bas is aangesloten bij INSOLAD (de Vereniging Insolventierecht Advocaten) en heeft in 2014 de Insolad Grotius postacademische vervolgopleiding Financiële Economie voor Insolventieadvocaten afgerond.

Neem contact op met Bas Besseling

via telefoon:

via social media:

Artikelen door Bas Besseling