Ons speelveld

Ondernemingsrecht

In deze snelgroeiende economie zien we dat veel ondernemers nieuwe business activiteiten ontplooien. U ook? Dan staat u voor een aantal juridische vraagstukken. Richt u een nieuwe onderneming op voor deze activiteiten? Op welke wijze verhouden uw ondernemingen zich dan met elkaar? En wordt u bestuurder of kiest u voor een aandeel als directeur/bestuurder? In dat laatste geval: kiest u dan voor een bestuursreglement, zodat u de vinger aan de pols kunt houden? Ons team van gespecialiseerde ondernemingsrechtadvocaten bekijkt graag samen met u wat het beste bij u en uw onderneming past.

Specialisten ondernemingsrecht

Gaat u samenwerken met andere ondernemers? Dan beantwoorden wij uw vragen over welke samenwerkingsvorm het meest passend is. Zo kunt u kiezen voor een joint venture of een andere vorm van samenwerken.

Ook moet u nadenken over de rechtsvorm van uw samenwerking én de manier waarop u met elkaar zaken gaat doen. Als u gaat samenwerken in een besloten vennootschap is een aandeelhoudersovereenkomst van belang. Kiest voor een vennootschap onder firma? Dan heeft u behoefte aan een VOF-contract. Onze specialisten ondersteunen u niet alleen met de keuze voor een rechtsvorm. Wij stellen ook de vereiste overeenkomsten voor u op, met als doel dat u én uw samenwerkingspartners exact weten wat u van elkaar mag verwachten.

Wilt u de samenwerking juist beëindigen? Bijvoorbeeld omdat er een aandeelhoudersconflict is ontstaan? Ook dan staan we u bij, met een strategische blik. Het afwikkelen van samenwerkingen, ongeacht de samenwerkingsvorm, behoort tot de core business van onze gespecialiseerde advocaten. Wij maken de beëindiging graag samen met u concreet, om een voor u zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Full service dienstverlening

Veel juridische vragen binnen het speelveld Ondernemingsrecht hebben raakvlakken met de speelvelden Arbeidsrecht en Fusies & Overnames. Ook de kennis van deze specialismen hebben wij in huis. Als het nodig is werken onze advocaten dan ook nauw met elkaar samen. Daarmee bent u verzekerd van een full service aanbod en kunt u zich richten op wat u het liefst doet, ondernemen.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Michiel Appelhof
Michiel Appelhof
Bas Besseling
Bas Besseling
Janneke de Braat
Janneke Braat
Jenneke Kamp
Jenneke Kamp
Sanne Koster
Sanne Koster
Floor-Lintjes
Floor Lintjens
Sebastiaan Palm
Sebastiaan Palm
Susanna Tang