Ons speelveld

ICT & Technologie

ICT-recht is een steeds breder wordend speelveld en daarmee constant in beweging. Daarom is het belangrijk om, als u afspraken vastlegt, zoveel mogelijk rekening te houden met toekomstige technieken en ontwikkelingen. En met organisaties die slimmer worden.

Specialisten ICT-recht

Ons team van gespecialiseerde advocaten heeft ervaring met slimme contracten en processen.

Wij adviseren zowel start-ups als gevestigde ondernemingen met vestigingen in meerdere landen, zowel ontwikkelaars als eindklanten. De kennis die we bij de een opdoen zetten we in voor de ander, om zo altijd voorop te blijven lopen.

 • Cloud/Saas/ASP
 • Outsourcing
 • App ontwikkeling
 • Website ontwikkeling
 • Automatisering(strajecten)
 • Agile en Scrum
 • Webwinkels
 • Webforums
 • Open Source
 • Software licenties
 • Gaming

U kunt bij ons terecht voor adviezen en contracten over:

Smart-city projecten

Een Smart City is een stad die streeft naar de inzet van technologische oplossingen om een stad veiliger, duurzamer en leefbaarder te maken. Een voorbeeld hiervan is het analyseren van winkelend publiek om zo de optimale strategie vast te stellen in geval van een calamiteit.

Bij Smart City-projecten spelen vaak verschillende juridische vraagstukken. Bovendien zijn er meestal veel partijen bij betrokken, die ieder op een eigen manier aan het proces deelnemen. Daarbij zijn publieke en private belangen niet altijd in lijn. Daarom heeft iedereen baat bij duidelijke afspraken.

Marxman adviseert zowel (semi-)overheden als met partijen die hun diensten aanbieden in het Smart City-domein. Wij kunnen alle juridische dimensies van ieder Smart City-initiatief vooraf helder in kaart brengen. Zo weet u welke juridische hobbels u te wachten staan en belangrijker, hoe u deze hobbels kunt nemen.

Marxman is trotse partner van het NWO project ‘Designing for Controversies in Responsible Smart Cities’. Samen met de gemeente Amersfoort en de universiteiten van Twente en Utrecht wordt onder leiding van prof. dr. ir. Mascha van der Voort onderzoek gedaan naar de sociale aspecten van Smart Cities. Onze missie hierbij is om de beste manier te vinden om openheid te geven over onder meer privacyaspecten van Smart City-projecten, om zo een zo groot mogelijke (maatschappelijke) acceptatie en participatie te krijgen.

Wij maken ook onderdeel uit van het internationale netwerk van Smart Cities Law Firms. Binnen dit netwerk wordt kennis gedeeld en samengewerkt aan Smart City-projecten. Sebastiaan Palm is lid van het bestuur.

Full service dienstverlening

Bij ICT & Technologie spelen er ook vaak juridische vragen op de speelvelden Ondernemingsrecht, Fusies & Overnames, Intellectueel Eigendom en Privacy & Dataprotectie. Deze specialismen hebben wij ook in huis. Waar nodig maken wij gebruik van deze specifieke kennis. Daarmee bent u verzekerd van een full service aanbod en kunt u zich richten op wat u het liefst doet, ontwikkelen en ondernemen.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Tahir Bodha
Tahir Bodha
Sebastiaan Palm
Sebastiaan Palm