Ons speelveld

Herstructurering & Faillissementen

Wat kan en moet u doen als uw onderneming in zwaar weer terechtkomt? Welke gevolgen heeft het faillissement van een (dochter)onderneming voor u of uw onderneming? En het faillissement van een contractspartij? Wat moet u doen tijdens een discussie met een curator? Op deze vragen en meer geven onze advocaten antwoord. Wij hebben een team van advocaten in huis dat in financieel recht is gespecialiseerd.

Juridisch advies bij een herstructurering

Uw onderneming kan door omstandigheden in zwaar weer terechtkomen. Wat de oorzaak ook is, op dat moment is het belangrijk dat u snel schakelt. Als specialisten in herstructurering weten wij dat geen enkel traject hetzelfde is. Daarom maken wij samen met u een analyse van de impact, stellen wij het doel van de herstructurering vast en stippelen we vervolgens een strategie uit. Vervolgens werken we samen met u naar het doel toe.

Tijdens een herstructurering werken wij ook graag samen met uw financiële afdeling, accountant en – indien nodig – een door de bank aangewezen adviseur. In ons whitepaper samenwerking leest u meer over de samenwerking tussen accountants en advocaten bij een herstructurering.

Juridisch advies bij een faillissement

Als u failliet gaat heeft dat vanzelfsprekend grote gevolgen voor uzelf, uw onderneming en uw werknemers. Maar ook het faillissement van een van uw contractspartijen kan een grote impact hebben op uw onderneming.

Vaak is een faillissement een risico, maar soms ook een kans. Een kans om door te starten, een contract te beëindigen of een concurrerende onderneming uit faillissement te kopen. Onze specialisten brengen de juridische gevolgen voor uw onderneming graag voor u in kaart.

Bent u bestuurder? Dan kan het faillissement van uw onderneming ook verstrekkende gevolgen voor uzelf hebben. Wij hebben ons gespecialiseerd in het voeren van discussies over bestuurdersaansprakelijkheid. Wij ondersteunen u daarom graag bij het voeren van deze discussie met de curator of een crediteur. Lees ook ons whitepaper over bestuurdersaansprakelijkheid.

Full service dienstverlening

Bij herstructureringen en faillissementen spelen er ook vaak juridische vragen op de speelvelden Arbeidsrecht en Fusies & Overnames. Deze specialismen hebben wij ook in huis. Waar nodig maken wij gebruik van deze specifieke kennis. Daarmee bent u verzekerd van een full service aanbod.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Michiel Appelhof
Michiel Appelhof
Bas Besseling
Bas Besseling
Janneke de Braat
Janneke Braat
Sanne Koster
Sanne Koster