juridisch adviesbureau

Wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) aangeboden aan de Tweede Kamer

juridisch adviesbureauMinister Koolmees heeft inmiddels het wetsvoorstel Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) aangeboden aan de Tweede Kamer. De minister presenteerde kort de hervormingsplannen, en maakte duidelijk dat wat hem betreft het verschil tussen vast en flexibel werk kleiner moet worden. Zodra de Tweede Kamer en de Eerste Kamer instemmen met het wetsvoorstel zal vanaf 2020 onder andere het ontslagrecht wederom worden gewijzigd. Voor werkgevers wordt het aantrekkelijker om mensen een vast contract te bieden, terwijl flexibel werk mogelijk blijft waar het werk dat vraagt.

Door de invoering van de Wet werk en zekerheid (Wwz) in 2015 is in het arbeidsrecht al het één en ander gewijzigd. De wetgever wilde ervoor te zorgen dat de arbeidsmarkt zekerheid en kansen biedt aan iedereen. Nu, drie jaar later, moeten de knelpunten van de WWZ worden opgelost, met de nieuwe WAB in de hand. Onze eerdere toelichting op het wetsvoorstel kunt u hier teruglezen.

De verwachting is dat het wetsvoorstel ongewijzigd zal worden aangenomen en in werking zal treden. Wilt u voorsorteren op de wijzigingen in de WAB, of wilt u alvast meer informatie, neem dan gerust contact op met de sectie Arbeidsrecht.

Contactinformatie
Elisabeth Klein Hofmeijer, sectievoorzitter Arbeidsrecht
kleinhofmeijer@marxman.nl / t. 033 450 800

Moniek Kennis, juridisch medewerker Arbeidsrecht
kennis@marxman.nl / t. 033 450 800