Ons speelveld

Ondernemingsrecht

In deze snelgroeiende economie zien wij dat ondernemers nieuwe businessactiviteiten ontplooien. En daarmee staat u als ondernemer tegelijkertijd voor nieuwe juridische vraagstukken gesteld. Richt u een nieuwe onderneming op voor deze nieuwe activiteiten? Op welke wijze verhouden deze ondernemingen zich dan met elkaar? Wordt u bestuurder of kiest u voor een ander als directeur/bestuurder? En kiest u in dat laatste geval voor een bestuursreglement, zodat u iets meer vinger aan de pols kan houden? Wat het beste bij u en uw onderneming past, bekijken wij samen met u.

Als u gaat samenwerken met andere ondernemers, beantwoorden wij uw vragen over welke samenwerkingsvorm het meest passend is. Doet u dit bijvoorbeeld  vanuit een joint venture of kiest u voor een andere vorm van samenwerken? Welke rechtsvorm heeft deze samenwerking? Bij een samenwerking in de vorm van een besloten vennootschap is een aandeelhoudersovereenkomst van belang. En wanneer u kiest  voor een vennootschap onder firma, dan heeft u behoefte aan een VOF-contract. Naast dat wij u ondersteunen met het maken van de keuze in welke vorm u gaat samenwerken, stellen wij de vereiste overeenkomsten voor u op met als doel dat u én uw  samenwerkingspartners exact weten wat er van elkaar verwacht mag worden.

Ook in de situatie dat u de samenwerking wenst te beëindigen doordat er bijvoorbeeld een aandeelhoudersconflict is kunnen wij u bijstaan. Een dergelijke situatie vereist een strategische blik en een paar stappen vooruitdenken. Samen met u maken wij dit graag concreet om een voor u zo’n goed mogelijk resultaat te behalen. Het afwikkelen van samenwerkingen, ongeacht de samenwerkingsvorm, behoort tot de core business van onze gespecialiseerde  advocaten  die  de benodigde specialisatieopleidingen voor het begeleiden van ondernemingen hebben gevolgd.

Het Ondernemingsrecht hangt samen met het Arbeidsrecht, maar zien wij ook altijd bij Fusies en Overnames. De specialisten op deze rechtsgebieden hebben wij ook in huis: zo bent u als ondernemer verzekerd van een full service aanbod en kunt u zich richten op wat u het liefst doet, ondernemen.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Michiel Appelhof
Bas Besseling
Janneke Braat
Jenneke Kamp
Sanne Koster
Floor Lintjens
Sebastiaan Palm