Ons speelveld

Ondernemen in de Sport

Doelen stellen en er alles voor over hebben om deze te bereiken. Sport vraagt het uiterste aan motivatie, samenwerking en durf. Ondernemen in de sport vraagt om juridische kennis op uiteenlopende gebieden. Daarom is ons kantoor al jaren een partner-in-business voor  overkoepelende sportorganisaties, zoals sportbonden en sportverenigingen. Wij ondersteunen deze organisaties onder andere bij het opstellen van beleidsregels om onder meer de veiligheid in de sport te waarborgen. Een goed voorbeeld hiervan is het zwembadprotocol dat wij in samenwerking met de Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) hebben opgesteld.

Onze gespecialiseerde advocaten werken samen met de Federatie Betaald Voetbal. Zo ondersteunen wij Betaald Voetbal Organisaties bij allerhande juridische vragen. Daarnaast werken wij samen met diverse sportbonden, zoals het Koninklijk Nederlands Korfbalverbond en het Nederlands Handbal Verbond, en zijn wij voor menig sportbond sparringspartner op het gebied van Privacy & Dataprotectie en Intellectueel Eigendom.

Wij hebben ruime ervaring met het begeleiden van sportverenigingen en gemeenten bij het clusteren van sportverenigingen op een nieuw sportcomplex en ook ondersteunen wij private organisaties, zoals NV SRO, bij de juridische kant van het exploiteren, beheren en onderhouden van sportaccommodaties en sportvelden.

Ondernemen in de Sport hangt nauw samen met praktisch ieder rechtsgebied, zoals Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht, Bouwrecht, Huur en Koop. De specialisten op deze rechtsgebieden hebben wij ook in huis: u bent verzekerd van een full service aanbod.  Zo kunt u de beste prestaties neerzetten en grootse successen boeken.

Wij werken binnen dit speelveld met

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Werner Altenaar
Michiel Appelhof
Sanne Koster
Theo Stockmann