Ons speelveld

Herstructurering & Faillissementen

Wat kan en moet u doen als uw onderneming in slecht vaarwater terechtkomt? Op welke wijze heeft het faillissement van een (dochter)onderneming gevolgen voor u of uw onderneming? Wat moet u doen als u geconfronteerd wordt met een discussie met een curator? Op deze vragen en meer geven onze advocaten antwoord. Wij hebben advocaten in huis gespecialiseerd in financieel recht.

Herstructurering

Uw onderneming kan door omstandigheden in slecht vaarwater terechtkomen. Op dat moment is het belangrijk dat er snel wordt geschakeld. Samen met u maken we een analyse van wat en hoe groot de impact is en zetten we vervolgens een strategie in de herstructurering uiteen. Als specialist weten wij dat geen enkele herstructurering hetzelfde is: er zijn veel verschillende vormen. Tijdens de herstructurering werken wij graag samen met uw accountant/financiële afdeling of – als dit in uw geval geldt – een door de bank aangewezen adviseur. Samen met u stellen wij het doel van de herstructurering vast en werken wij hier naartoe.

In ons whitepaper (Whitepaper Samenwerking) leest u over de elementen van de samenwerking tussen accountants en advocaten bij een herstructurering.

Faillissement

De gevolgen van een faillissement zijn voor iedere onderneming anders. Het faillissement van de onderneming zelf heeft vanzelfsprekend gevolgen, maar ook het faillissement van contractspartijen kan grote impact hebben. De juridische gevolgen voor uw onderneming brengen wij in kaart. Een faillissement is een risico, maar biedt soms ook een kans. Een kans om door te starten, een contract te beëindigen of een concurrerende onderneming uit faillissement te kopen. Bent u bestuurder? Dan kan het faillissement van uw onderneming ook verstrekkende gevolgen hebben. Wij hebben ons gespecialiseerd in het voeren van discussies over bestuurdersaansprakelijkheid en ondersteunen u graag in het voeren van deze discussie met de curator of een crediteur. Lees ook ons whitepaper over bestuurdersaansprakelijkheid.

Herstructurering & Faillissementen hangt nauw samen met Bank & Financiering en wij zien het veel terugkomen bij Overnames & Fusies en Arbeidsrecht. Ook de kennis van deze rechtsgebieden hebben wij in huis: u bent dan ook verzekerd van een full service aanbod.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Michiel Appelhof
Bas Besseling
Janneke Braat
Jenneke Kamp
Sanne Koster