Ons speelveld

Fusies & Overnames

Elke fusie of overname – en ook elke splitsing – is uniek. Want hoewel wij vanuit onze ervaring de juridische overeenkomsten kennen, gaat het bij elke ondernemer en elke onderneming om een eigen belang.

De overname van een strategische partner om grip te krijgen op de keten kent andere belangen dan de verkoop van een familiebedrijf aan een investeerder. Een ruziesplitsing is anders dan een splitsing die het mogelijk maakt een internationale tak op te zetten. Elk traject is belangrijk en onze begeleiding moet ervoor zorgen dat u optimaal gebruikmaakt van kansen en alleen de risico’s loopt die u wilt lopen. Vanzelfsprekend is er binnen elk traject persoonlijke aandacht voor alle betrokkenen. Is het de eerste keer en misschien wel de enige keer dat u dit proces meemaakt, dan zorgen we ervoor dat daar extra aandacht voor is. Ook als u koopt van een partij met minder ervaring, zorgen we ervoor dat deze partij mee kan in het gehele proces om de transactie tot een succes te maken.

Wij hebben ruime ervaring – nationaal en internationaal – met: overnames, fusies, splitsingen en afwikkeling en overgang van maatschappen en vennootschappen onder firma.

Daarbij zetten we de kennis die wij vanuit de geschillen en procedures hebben, ook voor de Ondernemingskamer, in bij onze advisering. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

Wij adviseren kopende, maar ook verkopende ondernemers en werken vaak samen met accountants/ corporate finance specialisten, fiscalisten en notarissen. Elke transactie heeft baat bij goed procesmanagement en zo min mogelijk dubbel werk. Daarom zijn onze advocaten getraind in projectmanagement en communicatie.

Ondermeer via ons internationale netwerk Consulegis zijn we vaak betrokken bij transacties die internationaal zijn of waarbij internationale belangen spelen. Denk daarbij niet alleen aan een buitenlandse partij die koopt of verkoopt, maar ook aan Nederlandse verkopers met buitenlandse dochters. Of aan transacties waarbij de verkopende partij veel buitenlandse contracten heeft. Mede door de inzet van onze internationale collega’s zijn dit vraagstukken die we goed aankunnen. Een goed begrip van de Engelse taal is daarbij een belangrijke asset.

Onze advocaten hebben de benodigde specialisatieopleidingen voor het begeleiden van overnames gevolgd. Daarnaast hebben wij ook specialisten op het gebied van Arbeidsrecht, Huurrecht en Intellectueel Eigendom in huis. Deze rechtsgebieden zien wij veel terugkomen bij Fusies & Overnames en we maken waar nodig gebruik van deze specifieke kennis.

Onze advocaten in dit rechtsgebied

Michiel Appelhof
Bas Besseling
Janneke Braat
Sanne Koster
Sebastiaan Palm