2 mei 2019
Marxman Advocaten als onderzoekspartner betrokken bij onderzoek van de universiteiten van Utrecht en Twente

Het wordt in snel tempo alleen maar drukker in onze steden. Waar vroeger traditionele oplossingen gebruikt werden (bijvoorbeeld het simpelweg maken van nieuwe parkeerplekken), is daar nu vaak letterlijk de ruimte niet meer voor. Een stad moet dus slimmere oplossingen bedenken. Van ‘stad’ naar ‘Smart City’ dus.

Marxman Advocaten houdt zich al een aantal jaren bezig met advisering bij Smart City-projecten en beschikt daardoor over het Europese label “Smart Cities Law Firm”.

Marxman Advocaten is inmiddels als onderzoekpartner betrokken bij een onderzoek van de universiteiten van Utrecht en Twente. Bij dit onderzoek wordt door verschillende projectpartners gewerkt aan een platform dat behulpzaam is bij het uitvoeren van Smart City-projecten. Daarbij wordt onderzocht hoe verantwoordelijk met techniek kan worden opgegaan, terwijl toch belangrijke waarden zoals privacy en autonomie van burgers gewaarborgd blijven.

De rol van Marxman Advocaten bij het onderzoeksproject bestaat met name uit het informeren van het onderzoeksteam over belangrijkste wet- en regelgeving. Dit met als doel de kennis en bewustwording te vergroten en om uitleg te geven over de bedoelingen van de wetgever. Daarnaast toets Marxman Advocaten de door het onderzoeksteam gewenste oplossingen ook juridisch.

Het doel van Marxman Advocaten is om samen met het onderzoeksteam en de projectpartners te komen tot aanbevelingen welke bijdragen aan een succesvol Smart City-project en de acceptatie daarvan door de maatschappij.

Meer informatie over het onderzoek is te vinden via deze link.

Binnen Marxman Advocaten zijn Sebastiaan Palm & Theo Stockmann de bij het onderzoek betrokken advocaten.

Contactinformatie
Sebastiaan Palm, partner en sectievoorzitter Intellectueel eigendom & ICT
palm@marxman.nl / telefoonnummer 033 450 8000