9 augustus 2019
De risico’s van de Waadiregistratie

Registratieplicht

Ondernemingen die werknemers/arbeidskrachten inzetten bij een andere organisatie, kunnen de plicht hebben om zich te registreren in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Bijvoorbeeld consultancybedrijven, adviesbureaus, uitzendbureaus en payroll-organisaties.

Een onderneming moet aan deze verplichting voldoen indien de werknemer die zij inzetten bij een andere organisatie, onder leiding en toezicht van deze organisatie werkt.

De gedachte achter de registratieplicht is dat de overheid de uitzendmarkt wil reguleren. Alleen moeten door de registratieplicht nu vele organisaties die werknemers/arbeidskrachten ter beschikking stellen zich registreren. Ook al is dit incidenteel.

De risico’s van de Waadiregistratie

Risico: mogelijke boete
Als een organisatie zich niet registreert kan de Inspectie SZW een flinke boete opleggen aan de onderneming.

echter let op, dit is niet het enige risico!
Natuurlijk is het netjes om tijdig te registreren, dit is echter ook niet zonder risico’s. Zodra een organisatie zich registreert in het Handelsregister komt deze registratie direct op het vizier van Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten (StiPP). StiPP stuurt vervolgens direct een vragenlijst naar de onderneming die zich heeft geregistreerd. U loopt dan geen risico meer voor de boete van de Inspectie SZW, maar de registratie zorgt wel voor extra werk met betrekking tot StiPP.

Wilt u goed zijn voorbereid op het voorgaande of twijfelt u over wel of niet registreren? Raadpleeg dan op voorhand de advocaten van de sectie Arbeidsrecht bij Marxman. Zo komt u altijd goed beslagen ten ijs!

Contactinformatie
Arbeidsrecht
E-mail: arbeidsrecht@marxman.nl / Telefoonnummer: 033 450 8000