16 oktober 2018
Hebt u consultants en trainees als core bussiness? Let op Waadi en StiPP!

Veel bedrijven die consultants en trainees in de markt zetten denken niet te maken te hebben met Waadi en StiPP. Ze zijn toch immers geen uitzendbureau? Het antwoord op de vraag of Waadi en StiPP in die situatie van toepassing zijn ligt echter veel genuanceerder. In veel van deze gevallen blijkt bij de beoordeling van de feitelijke situatie dat Waadi en StiPP wel degelijk een rol spelen, of in ieder geval een risico zijn.

De gevolgen van het moeten toepassen van Waadi en het aansluiten bij StiPP zijn erg groot. De aansluiting bij het StiPP pensioenfonds kan met terugwerkende kracht voor vele jaren moeten plaatsvinden en daardoor grote financiële gevolgen hebben. De toepasselijkheid van de Waadi heeft tot gevolg dat voor de medewerkers de inlenersbeloning moet worden toegepast. Het ontbreken van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel kan boetes tot gevolg hebben en daarnaast kunnen concurrentiebedingen met geplaatste consultants en trainees volledig hun waarde verliezen zijn.

Kortom, alle reden om scherp te hebben of er een risico bestaat voor uw bedrijf. Marxman Advocaten schreef eerder een whitepaper over StiPP en de aandachtspunten die daarmee gepaard kunnen gaan.

Contactinformatie
Eline Beekhuis, advocaat Arbeid & Organisatie
beekhuis@marxman.nl / t. 033 450 8000