21 januari 2019
Blue monday: geen reden om thuis te blijven!

Vandaag is het blue monday. Al jaren wordt geroepen dat dit de meest depressieve dag van het jaar is. Inmiddels weet iedereen dat blue monday niet meer is dan een hele goede marketing truc . Toch worden de dagen deze week nog iets kouder en dat kan er zeker toe leiden dat uw werknemers zich liever nog een keer omdraaien in bed onder de warme dekens dan dat zij op tijd op het werk te verschijnen.

Ondanks dat het lijkt alsof blue monday wereldwijd een algemeen geaccepteerd fenomeen is geworden, is het geen (goede) reden om te laat te komen. Gelukkig hoeft u als werkgever niet te accepteren dat werknemers te laat komen. Uitzonderingen daargelaten, kan een werkgever disciplinaire maatregelen treffen indien het te laat komen regelmatig gebeurt. In volgorde van ernst van de maatregel kunt u als werkgever denken aan een waarschuwing, berisping, schorsing, inhouding van loon en eventueel in het ergste geval zelfs ontslag.

Natuurlijk is het niet redelijk om dergelijke maatregelen te treffen indien een werknemer één keer te laat komt. Maar mochten uw werknemers ook na blue monday (vaak) te laat komen, willen wij graag met u sparren om dit in de toekomst te voorkomen.

Contactinformatie
Elisabeth Klein Hofmeijer, Sectievoorzitter Arbeidsrecht
E-mail: kleinhofmeijer@marxman.nl / Telefoonnummer: 033 450 8000