6 januari 2016
Alpe d’HuZes kiest Marxman Advocaten als huisadvocaat

Stichting Alpe d’HuZes brengt de komende drie jaar alle juridische werkzaamheden onder bij Marxman Advocaten. De professionaliseringsslag die de stichting maakt vraagt om continue juridische ondersteuning die Marxman nu als huisadvocaat gaat leveren.

In 2014 belandde de stichting in zwaar weer door frauduleus declaratiegedrag van een toenmalig bestuurslid. Naar aanleiding van deze gebeurtenis en het feit dat de organisatie inmiddels fors is gegroeid, werd besloten een professionaliseringsslag te maken. Er is een raad van toezicht gekomen die een nieuw bestuur heeft aangesteld. Dit bestuur kijkt vol vertrouwen vooruit en voert een strikt antistrijkstokbeleid. De nieuwe structuur van Stichting Alpe d’HuZes is vormgegeven en de stichting wenst onder meer de organisatie en werkzaamheden nog verder te professionaliseren. Marxman adviseert hierin. Ook adviseert Marxman over juridische documenten en interne processen.

De stichting is een 100% vrijwilligersorganisatie die het jaarlijkse evenement organiseert waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend op een dag tot maximaal zes keer de Alpe d’Huez in Frankrijk beklimmen. Met als doel: zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker en ter ondersteuning van wetenschappelijk kankeronderzoek.

Bas Besseling, bestuurder van Marxman Advocaten: “Natuurlijk zijn wij als kantoor trots op deze samenwerking met Stichting Alpe d’HuZes. Het is een prachtig evenement dat enkel door vrijwilligers wordt georganiseerd. Deze mensen moet je ondersteunen waar kan: zo’n organisatie moet staan en gezond zijn in alle opzichten. Wie onderdeel uitmaakt van de maatschappij heeft daarbinnen ook zijn verantwoordelijkheden – daar staan wij voor bij Marxman. Ons credo is ‘Ondernemen is topsport’; het gaat om doelen stellen en mogelijkheden creëren om die doelen te bereiken. Die mogelijkheden creëren wij nu voor de stichting vanuit de samenwerking. We zorgen voor een sterke juridische basis op alle niveaus binnen de stichting waardoor zij hun doel kunnen bereiken: zoveel mogelijk geld inzamelen in de strijd tegen kanker en ter ondersteuning van wetenschappelijk kankeronderzoek.”

Meer informatie over Stichting Alpe d’HuZes en het evenement is te vinden op www.opgevenisgeenoptie.nl. Dit jaar vindt het evenement plaats op 4 juni 2015.