7 mei 2018
Artikel Sanne Koster en Theo Stockmann – Leg ondubbelzinnig vast hoe anderen uw persoonsgegevens verwerken

Rendement Uitgeverij heeft verschillende vakbladen die gericht zijn op het MKB en non-profit organisaties en adviseert hiermee professionals over belangrijke wet- en regelgeving op hun vakgebied. Onze advocaten publiceren regelmatig in deze uitgaven op uiteenlopende gebieden, waaronder Ondernemen, Ondernemingsraden, Management, Arbo en HR.

Sanne Koster en Theo Stockmann schreven voor BV Rendement (05-2018) het artikel Leg ondubbelzinnig vast hoe anderen uw persoonsgegevens verwerken. Verwerkt een andere partij voor u persoonsgegevens? Dan moet u met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming per 25 mei a.s. met deze partij een verwerkersovereenkomst sluiten. Welke eisen de AVG hieraan stelt, zetten Sanne Koster en Theo Stockmann voor u uiteen zodat u de relatie tussen u als opdrachtgever en de verwerker goed regelt.

Marxman Privacyscan
Alle organisaties in Nederland moeten voor 25 mei 2018 hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming brengen. Om u als organisatie hierbij te helpen ontwikkelden wij de Privacyscan. Met onze Privacyscan heeft u een praktische tool waarmee u snel en eenvoudig in kaart brengt hoe het met de privacy binnen uw organisatie is gesteld en welke noodzakelijke stappen ervoor uw organisatie nog nodig zijn om te voldoen aan de komende wetgeving. Specifiek voor HR-afdelingen is er een HR Privacyscan waar naast algemene privacy-onderwerpen, specifieke HR-onderwerpen aan bod komen, zoals ziekteverzuim, cameratoezicht en sollicitatieprocedures. Voor eerstelijns zorgaanbieders is er de Privacyscan voor de zorg.

Meer weten over deze Privacyscans en de mogelijkheden? Kijkt u dan op onze speciale website over de Marxman Privacyscan.

Wilt u van gedachten wisselen over de nieuwe privacywetgeving of over de Marxman Privacyscan? Neemt u dan contact op met onze specialisten, zij vertellen u graag meer.

Contactinformatie
Sanne Koster, Partner sectie Ondernemingen
koster@marxman.nl / telefoonnummer 033 450 8000

Theo Stockmann, Advocaat Intellectueel Eigendom, Privacy, Dataprotectie & ICT
stockmann@marxman.nl / telefoonnummer 033 450 8000