26 maart 2018
Artikel Sanne Koster en Eline Beekhuis in Zorgvisie – Eerste hulp bij privacy op de werkvloer

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) komt eraan. Vanaf 25 mei is de nieuwe Europese privacywetgeving een feit. Welke gevolgen deze nieuwe wet voor zorginstellingen en -organisatie heeft en welke gegevens zij mogen verwerken en moeten vastleggen, bespreken Sanne Koster en Eline Beekhuis uitgebreid in Zorgvisie magazine maart 2018. Zorgvisie is het vakblad voor beleid en management in de zorg. U leest hier het artikel.

Marxman Privacyscan
Alle organisaties in Nederland moeten voor 25 mei 2018 hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming brengen. Om u als organisatie hierbij te helpen ontwikkelden wij de Privacyscan. Met onze Privacyscan heeft u een praktische tool waarmee u snel en eenvoudig in kaart brengt hoe het met de privacy binnen uw organisatie is gesteld en welke noodzakelijke stappen ervoor uw organisatie nog nodig zijn om te voldoen aan de komende wetgeving. Specifiek voor HR-afdelingen is er een HR Privacyscan waar naast algemene privacy-onderwerpen, specifieke HR-onderwerpen aan bod komen, zoals ziekteverzuim, cameratoezicht en sollicitatieprocedures. Voor eerstelijns zorgaanbieders is er de Privacyscan voor de zorg.

Meer weten over deze Privacyscans en de mogelijkheden? Kijkt u dan op onze speciale website over de Marxman Privacyscan.

Wilt u van gedachten wisselen over de nieuwe privacywetgeving of over de Marxman Privacyscan? Neemt u dan contact op met onze specialisten, zij vertellen u graag meer.

Contactinformatie
Sanne Koster, partner en advocaat sectie Ondernemingen
koster@marxman.nl / telefoonnummer 033 450 8000

Eline Beekhuis, advocaat Arbeid & Organisatie
beekhuis@marxman.nl / telefoonnummer 033 450 8000