16 maart 2018
Artikel Eline Beekhuis en Theo Stockmann – Voorzichtig met man en paard noemen!

Rendement Uitgeverij heeft verschillende vakbladen die gericht zijn op het MKB en non-profit organisaties en adviseert hiermee professionals over belangrijke wet- en regelgeving op hun vakgebied. Onze advocaten publiceren regelmatig in deze uitgaven op uiteenlopende gebieden, waaronder Ondernemen, Ondernemingsraden, Management, Arbo en HR.

Eline Beekhuis en Theo Stockmann schreven voor de maart editie van FA Rendement (03-2018) het artikel ‘Voorzichtig met man en paard noemen!’ over de nieuwe privacywetgeving die 25 mei a.s. in werking treedt en geven zij antwoord op vragen als om wat voor soort gegevens gaat het nu precies en wat zijn de concrete gevolgen van de wetgeving? Het artikel leest u hier. FA Rendement is het financieel administratief nieuws- en adviesmagazine voor boekhouders, controllers, hoofden en medewerkers van de afdeling financiële administratie.

Marxman Privacyscan
Alle organisaties in Nederland moeten voor 25 mei 2018 hun bedrijfsvoering met de AVG in overeenstemming brengen. Om u als organisatie hierbij te helpen ontwikkelden wij de Privacyscan. Met onze Privacyscan heeft u een praktische tool waarmee u snel en eenvoudig in kaart brengt hoe het met de privacy binnen uw organisatie is gesteld en welke noodzakelijke stappen ervoor uw organisatie nog nodig zijn om te voldoen aan de komende wetgeving. Specifiek voor HR-afdelingen is er een HR Privacyscan waar naast algemene privacy-onderwerpen, specifieke HR-onderwerpen aan bod komen, zoals ziekteverzuim, cameratoezicht en sollicitatieprocedures. Voor eerstelijns zorgaanbieders is er de Privacyscan voor de zorg.

Meer weten over deze Privacyscans en de mogelijkheden? Kijkt u dan op onze speciale website over de Marxman Privacyscan.

Wilt u van gedachten wisselen over de nieuwe privacywetgeving of over de Marxman Privacyscan? Neemt u dan contact op met onze specialisten, zij vertellen u graag meer.

Contactinformatie
Eline Beekhuis, advocaat Arbeid & Organisatie
beekhuis@marxman.nl / telefoonnummer 033 450 8000